Bij Holvo Lettele is het mogelijk om diverse machines en werktuigen te huren. Zo hebben wij machines in de verhuur voor de landbouw, maar ook voor uw tuin en park. Neemt u contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden en tarieven zijn. Heeft u vragen over de werking of de functie van een machine? Neem dan ook gerust contact met ons op of kom bij ons langs.


Verticuteermachine

Verticuteren is onontbeerlijk voor een gedegen gazonverzorging. Zeker nu mulchmaaien steeds meer wordt toegepast. De voordelen daarvan zijn groot, maar mulchmaaien veroorzaakt wel een sponzige viltlaag met een nadelig effect voor het gazon. Verder werkt het veranderende klimaat mosgroei in de hand en blijven na aanhoudende droogte de resten verdroogd gras overvloedig in het gazon zitten. Dit kan leiden tot verstikking van het gezonde gras. Door te verticuteren helpt u uw gazon een handje, zonder onkruidverdelgers of chemische producten te gebruiken.
Met deze verticuteermachines maakt u de grond los en verwijdert u mos en afgestorven plantendelen. Door deze bodembehandeling zorgt u voor meer ventilatie en kan het gazon voldoende vocht en voedingsstoffen opnemen om weer gezond te groeien. Voor het meest optimale resultaat stelt u de messen niet te diep in. Het is immers de bedoeling om mos, vilt en ander onkruid aan de oppervlakte los te maken en uit de grasmat te lichten.


Sleuvenfrees

De sleuvenfrees is ideaal om bijvoorbeeld waterleiding te leggen. Ook kunt u met deze machine dunne greppeltjes trekken voor afwatering van uw percelen. De sleuvenfrees heeft een werkdiepte van 75 cm en een sleufbreedte van 16 cm. Het benodigd vermogen voor deze machine is 100 – 150 pk. Daarbij heeft u een rijsnelheid van maximaal 300-500 meter per uur.


Evers graslandwoeler

Heeft u last van storende lagen in u grasland, dan kunt u met de grasland woeler deze doorbreken zonder dat u van u grasland bouwland maakt.

De schijf die voor de woelpoot zit snijdt in de zode, daarna volgt de woelpoot die de storende laag doorbreekt. Als laatste volgt per woelpoot een pictorrol die  de zode weer vlak drukt.

De beste periode is net voor de herfst, als u dan met deze machine de grond bewerkt kan de hele winter het water goed weg en heeft u hier in het voorjaar profijt van.

In het voorjaar kan er ook met deze machine gewerkt worden bijvoorbeeld als de kopakkers vastgereden worden bij het bemesten.

Het is mogelijk om de grasland woeler voor een halve of een hele dag te huren. Wij hebben Evers graslandwoelers beschikbaar voor de verhuur en de verkoop.


Kuhn EL 122 – 280 Frees

Met de Kuhn frees kunt u uw grasland frezen of uw bouwland zaaiklaar maken. Met de messen van de KUHN-frees bewerkt u de bodem intensief en worden de kluiten
goed verkleind.
Een intensieve bewerking wordt verkregen doordat de grond tegen de binnenzijde van de freesbak geworpen wordt. Hierdoor wordt een luchtig, mooi verkruimelde grond verkregen. De intensiteit van het frezen is regelbaar door het aanpassen van het rotortoerental, de messen en de werksnelheid. Resultaat: hoe langzamer de rijsnelheid met de frees en hoe sneller de rotor draait, des te intensiever de bodem wordt verkruimeld.


Kuhn S 1680 RP klepelmaaier

Klepelmaaier met een werkbreedte van 1.60 meter. Voor al het groenonderhoud op of rondom het erf. U kunt de klepelmaaier gebruiken voor het klepelen van bermen, sloten of om onder het draad door te maaien. De klepelmaaier kan 900 mm zijdelings versteld worden, heeft een obstakelbeveiliging naar voren en naar achteren en kan verticaal uitgeheft worden. De draagarm heeft een groot zwenkbereik van -70 graden tot +90 graden, hierdoor kunnen er ook struiken en hagen geklepeld worden. Neemt u gerust contact met ons op over de mogelijkheden en tarieven voor verhuur.


AP Kilverbak 3 meter

Voor het egaliseren van u percelen kunt u de AP 3 meter brede kilverbak huren. Door de zwanenhals-trekboom zit de aankoppeling veel lager dan bij een standaard kilverbak. De kilverbak kan in de ondertrekhaak van de trekker worden aangekoppeld waardoor het trekpunt lager ligt wat de vermogensbehoefte ten goede komt. Wij hebben Kilverbakken beschikbaar voor zowel de verhuur als ook voor de verkoop.


Evers cambridge rol  – werkbreedte 6.30 m

Deze 6,30 meter brede rol voor het aandrukken van uw zode, het aandrukken van uw graszaad of het narollen van uw bouwland vindt u bij ons in de verhuur!

Na het doorzaaien of inzaaien is het belangrijk dat het graszaad, maar ook andere zaden een goede aansluiting vinden met de bodem. Hierdoor is het zinvol om de toplaag naar het zaaien nog eens goed aan te drukken zonder deze te verdichten. Met de Evers Cambridgerol drukt u het graszaad, maar ook andere zaden aan. De rollen bevorderen de groei en het uitstoelen van bestaande grassen en zorgen ervoor dat de bovenlaag van de grond ‘open’ blijft. Daarnaast egaliseert u de grond in dezelfde werkgang door deze te bewerken met de cambridge rol. Ook zorgt u bij gerold bouwland dat de bovenlaag minder snel opdroogt bij schraal of warm weer doordat deze het vocht beter vast kan houden.