Precisielandbouw is het nauwkeurig en efficiënt werken met een (geautomatiseerde) landbouw waarbij men gebruik maakt van GPS, sensoren en satellieten. De trend in de landbouw gaat op dit moment richting automatisering, efficiëntie en het effectief inzetten van arbeid en machines. Bij Holvo kunnen wij u ondersteunen en begeleiden bij uw bedrijfsvoering door bijvoorbeeld het inzetten van GPS systemen. Hierdoor worden uw werkzaamheden nauwkeuriger uitgevoerd. Daarnaast kunt u profiteren van voordelen zoals brandstofbesparing maar ook tijdsbesparing.

GPS Systemen

Holvo verkoopt diversen GPS systemen. Met het oog op de precisielandbouw levert Valtra de tractoren steeds vaker af met eigen ontworpen GPS systemen. Het voordeel hiervan is dat dit systeem optimaal met de trekker samenwerkt. Er zijn geen overbodige kabels nodig omdat er veel via het eigen systeem gecommuniceerd word. Als gevolg behoud je ook veel ruimte en overzicht in de cabine.

Aftermarket GPS systeem

Wil u later alsnog een GPS systeem op u tractor hebben, dan is dit mogelijk. Wij verkopen bij Holvo de after-market systemen van het merk Topcon. Topcon biedt verschillende systemen aan. Zo kunt u kiezen voor een goedkoper alternatief op 20 cm nauwkeurig, maar Topcon kan ook luxere systemen leveren waarbij u werkt op 2 cm nauwkeurig. U heeft de keuze uit een groot scherm en een elektrische stuur. Wilt u ook vooruit en optimaliseren met uw precisielandbouw? Neemt u dan contact met ons op! Wij hebben erg veel kennis en ervaring bij Holvo Lettele op het gebied van GPS en automatisering!


Banden Luchtdrukwisselsysteem

Steeds meer klanten gaan bewust met de bodem om. Een mooie toevoeging hieraan om de bodem te besparen, is een banden luchtdrukwisselsysteem. Met dit luchtdrukwisselsysteem is het mogelijk om met een lagere banden spanning het land te bewerken. Wat resulteert in een breder loopvlak en minder insporing. Wij monteren PBS luchtdrukwissel systemen op tractoren en aanhanger.

Via een digitale display kan de juiste bandenspanning ingesteld worden. Deze geeft het signaal door aan de externe compressor die de banden snel weer op pompt. Het voordeel van een luchtdrukwisselsysteem is minder bandenslijtage, net als het besparen op uw brandstofverbruik en meer tractie in het veld.

Foto: Banden luchtdrukwissel systeem & bedieningskast

Een bedieningskast in de cabine zorgt voor een digitale regeling van max. 3 afzonderlijke regelaars. Met een druk op de knop, kun je het veld of transport menu in werking stellen.
De kast is voorzien van een “werk” menu, waarbij per regelaar de druk ten allen tijden aan een situatie kan worden aangepast. De ingestelde en actuele druk van alle regelaars gelijktijdig af te lezen.

In het “instellingen”menu zijn vooraf een veld en transportdruk in te stellen. In dit menu is het mogelijk om alarmwaarde in te stellen.
Deze instelling zorgt ervoor dat in het werkmenu de spanning nooit te hoog of te laag wordt gezet welke schade aan banden kunnen veroorzaken.

Het is mogelijk om met de bedieningkast de externe compressor aan te sturen. Door de modulaire bouw, zijn er erg veel mogelijkheden met dezelfde bedieningskast.